Lease eller kjøpe - Hva er best for deg?

Biler er viktig for mange – men bør du lease eller kjøpe når det er på tide med ny bil?

Privatleasing blir stadig mer populært i Norge. En av grunnene er den sterke økningen av nye elektriske biler med stadig bedre batterikapasitet.

- Fordi utviklingen går så raskt, frykter mange at det kan bli vanskelig å få en god pris for elbilen sin på bruktmarkedet. Da er leasing et godt alternativ.

- Kundene våre setter pris på at de slipper risikoen med videresalg når leasingperioden er over, sier salgssjef for privatmarked i LeasePlan Norge, Morten Sjong Mathisen.

Fordeler kort oppsummert

Sjekk ut forskjellene og se hva som passer akkurat deg. Trenger du mer informasjon? Kontakt oss for en prat og noen råd på veien.

Fordelene med leasing

Du slipper å binde opp kapital

Enkelt å budsjettere: en forutsigbar månedskostnad per bil

Du trenger ikke bekymre deg for service og vedlikehold

En splitter ny bil hver gang

Du slipper å selge bilen selv

Du eier bilen

Ingen månedlige leasingfakturaer

Du kan velge hvor lenge du vil ha bilen

Når du selger bilen, er pengene dine

Fordelene med å kjøpe

Pris

Line, Orange

Leasing
Med leasing eier du ikke bilen. Du betaler kun for å bruke den for en fast periode. De forutsigbare månedlige kostnadene inkluderer service og vedlikehold og man kan også inkludere forsikring. Den eneste ekstra kostnaden er drivstoff.

Kjøpe
Når du kjøper bilen finansierer du den med egne midler og eier den. Du får kun den rabatten du klarer å fremforhandle selv. Du må budsjettere for vanlige kostnader som forsikring, avgifter, service og vedlikehold. Pluss at du må betale for drivstoff selvfølgelig. Du vet ikke hva bilen har kostet deg før den er solgt, men da er pengene du får dine.

Fleksibilitet

Orange

Leasing
Leasing krever at du forplikter deg til en kontrakt, mest vanlig er 2-4 år for privatpersoner. Fordelen er at du kan bytte til den nyeste modellen hver gang du fornyer. Hos LeasePlan kan du også velge fritt bilmerke, modell, farge og utstyr, siden vi er merkeuavhengige. Og fordi du ikke kjøper bilen, kan du frigjøre kapital til andre behov.

Kjøpe
Å kjøpe en bil betyr at du kan velge hva hvilken bil du vil, uansett merke, modell, farge og utstyr. Prisen er den eneste begrensningen. Du kan også kjøpe eller selge når du vil.

Praktisk

Leasing
Leasing frigjør tid så du kan fokusere på det dere er best på - nyte bilen. Det eneste du må gjøre er å betale den månedlige fakturaen og gjennomføre service på bilen når det blir satt opp. LeasePlan rapporterer og veileder deg om bilen hvis det skulle være behov for endringer i kontrakten.

Kjøpe
Når du eier bilene dine, kan du bruke dem som du vil. Men du må også sette av tid til flere oppgaver rundt bilholdet. For eksempel forsikring, avgifter og følge opp og avtale service og vedlikehold.

Vil du vite mer? Vi hjelper deg.

Generelle spørsmål

Ring 23 06 98 00 fra mandag til fredag mellom kl. 08.00 og kl. 16.00.


ENKELT BILHOLD MED LEASING: - Det er viktig for LeasePlan å tilby enkle ogoversiktlige avtaler. Alle våre kunder skal være trygge på hva bilen koster demfra start til slutt, sier salgssjef for privatmarked i LeasePlan Norge, Morten Sjong Mathisen.

Logo, Font, Line, Text, Orange