Tre tips som gjør det enklere å lease firmabil

Velger du denne måten å lease på kan du spare både tid og penger.

Leasing av firmabiler har lenge vært en populær løsning for norske bedrifter, men en firmaavtale består nå ofte av mye mer enn bare levering av bil.

Etter at LeasePlan Norge begynte å tilby kundene «operasjonell leasing» på slutten av 80-tallet - hvor de tar over all håndtering av en bedrifts firmabiler - har ordningen blitt den nye «normalen».

- Vi leverer i dag firmabiler til flere tusen norske bedrifter og mange store aktører i offentlig sektor.  Så nær som alle har også valgt å sette bort all styring av bilene til oss. De gjør det fordi det sparer dem for mye tid, som de kan bruke til å fokusere på kjernevirksomheten sin. De får også ofte lavere verkstedsregninger via oss, enn de hadde klart selv.

-  Å håndtere en bilflåte er ofte mer omfattende enn man tror. Mange bedrifter undervurderer kostnader og tid man bruker på å administrere flåten. I tillegg kan det være vanskelig å gjøre rett bilvalg i et marked som er mer komplisert nå enn før, sier Markedsdirektør i LeasePlan Norge, Marius Paus.

Fordeler med operasjonell leasing

Minimerer egen risiko

Reduserer tiden bedriften bruker på biladministrasjon

Lavere totalkostnader på bilholdet

Vehicle door, Driving

Sørg for at leasing-avtalen er skreddersydd for dine behov

Alle nye kunder som velger operasjonell leasing, får muligheter til å skreddersy sin avtale til deres behov. LeasePlans eksperter hjelper bedriftene med å sammenligne totalkostnadene for de forskjellige bilmodellene, slik at det blir enklere å gjøre riktig valg.

Du kan også legge til drivstoff og forsikring i leasingavtalene, for å samle alle bilutgiftene på én faktura.

Når bilene er på veien, hjelper LeasePlan til med å samordne fakturaene, gi råd i forbindelse med garanti og skader, og å levere fortløpende rapporter om bedriftens bilhold til kunden.

Etter at leasingperioden for en bil er over, tar LeasePlan alt ansvar og risiko med å selge den på bruktmarkedet.

- Kundene setter stor pris på å ha en «one stop shop» for alt som har med bilhold å gjøre. LeasePlan tar seg av alt fra A til Å. Det eneste kunden trenger å gjøre er å hente bilen når den er ny, og levere den til jevnlig servicekontroll og dekkomlegg.

- Alle bedriftskundene våre blir tildelt faste kundekontakter. Sjåførene kan ta direkte kontakt, og vil da møte en dedikert kunderådgiver som kjenner til kunden og deres policy. I tillegg får bilansvarlige i de ulike selskapene en fast Account Manager som har ansvaret for oppfølging av kunden, sier Account Manager i LeasePlan Norge, Charlotte Hansen-Tangen.

Compact sport utility vehicle, Personal luxury car, Crossover suv, Automotive design, Product, Bmw

BMW X1

Plug-in hybrid, firehjulstrekk

Executive car, Automotive design, Land vehicle

POLESTAR 2

Elektrisk, firehjulstrekk

Motor vehicle, Automotive design, Car

Ford Mustang

Mach-E

75Kwh Standard Range AWD

Computer monitor, Electronic device, Software engineering, Technology

Hold kontroll over bilforbruket med LeasePlans verktøy

LeasePlan har utviklet tre verktøy som hjelper bedriftene med å holde løpende oversikt over kostnadene knyttet til firmabilene.

MyFleet er et nyttig verktøy, som både LeasePlan og den bilansvarlige i hver bedrift kan bruke til å hente ut rapporter om endringer i bilflåten, kostnader, drivstoffbruk og mye annet. Man kan også enkelt konfigurere rapporter som man ønsker å få tilsendt på mail hver måned.

MyLeasePlan-appen erstatter informasjonsfolderen som lå i leasingbiler i gamle dager. Den gir sjåføren informasjon om drivstoffbruk og mye annet. Hvis du bruker dekkhotell, kan du få anbefalinger om når du bør bytte dekk. Du kan også plotte inn ditt nærmeste verksted.

ActivePrevention er et tilbud til kundene som velger å kjøpe lovpålagt bilforsikring fra LeasePlan. LeasePlans eksperter vil i samarbeid med kunden analysere hvordan man kan redusere risikoen for ulykker med bilene, og foreslå konkrete tiltak. Dersom kunden klarer målene, kan det resultere i lavere forsikringspremier.

- Active Prevention har blitt veldig populært fordi bedriftskundene ser at de kan spare penger på å få ned forsikringspremiene.

- Et godt eksempel på hvordan man kan få ned antall uhell med bilen, er å premiere sjåfører som kjører feilfritt i et år, sier Account Manager Charlotte Hansen-Tangen.

Dersom uhellet skulle være ute, har LeasePlan en egen telefon for veistans som er bemannet 24 timer i døgnet. Der kan kundene få umiddelbar hjelp, og beskjed om hvilket verksted man bør levere bilen til. LeasePlan har også en egen glass-telefon.

Med kontorer i 32 land er LeasePlan en perfekt partner for internasjonale bedrifter

LeasePlan Norge leverer verdiskapende biladministrasjonstjenester på en kostnadseffektiv måte ved hjelp av gode systemer og dyktige serviceinnstilte medarbeidere. Hos LeasePlan er vi opptatt av å levere det som er viktig for dere, og sammen finne en løsning som passer bedriftens behov.

Compact sport utility vehicle, Crossover suv, Automotive design, Car

Bytt til elbil med hjelp fra LeasePlan

Ved å bytte til elbil kan det være mye penger å spare på blant annet pris, drivstoff, skatt og bompenger.

LeasePlan har lang erfaring i å sette opp sammenlignbare kostnadsoversikter for elbiler, hybridbiler og biler som går på diesel eller bensin.

Siden LeasePlan er merkenøytralt, og samarbeider med alle bilprodusenter, er det enkelt å finne elbilen som dekker akkurat ditt behov.

Alle bedriftskunder får mulighet til å bestille ekstra ladebokser gjennom LeasePlan. Disse er utstyrt med en ladebrikke, som gjør at man også kan få refundert strømforbruket, hvis man lader bilen hjemme.

Marius Paus i LeasePlan Norge anbefaler operasjonell leasing til alle bedrifter som har mer enn fem firmabiler.

De som har færre kan få den samme tilgangen til alle LeasePlans tjenester ved å tegne enkeltavtaler for hver av bilene.

- Uansett om du velger enkeltavtale eller en flåteavtale så er firmabilen din i trygge hender hos oss. Du får full kontroll over kostnadene til firmabilene, samtidig som du får frigjort masse tid til å jobbe med det du brenner for, sier Markedsdirektør i LeasePlan Norge, Marius Paus.

Sport utility vehicle, Automotive design, Car
Compact van, Motor vehicle, Car

MERCEDES EQC

Elektrisk, firehjulstrekk

NISSAN E-Nv200

ENKELT BILHOLD MED LEASING: - Det er viktig for LeasePlan å tilby enkle ogoversiktlige avtaler. Alle våre kunder skal være trygge på hva bilen koster demfra start til slutt, sier salgssjef for privatmarked i LeasePlan Norge, Morten Sjong Mathisen.

Ønsker du mer informasjon rundt biladministrasjon?

ENKELT BILHOLD MED LEASING: - Det er viktig for LeasePlan å tilby enkle ogoversiktlige avtaler. Alle våre kunder skal være trygge på hva bilen koster demfra start til slutt, sier salgssjef for privatmarked i LeasePlan Norge, Morten Sjong Mathisen.

Logo, Font, Line, Text, Orange